Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Мала Академія Наук нагородила 29 учнів шкіл ДВРЗ

Вівторок, 03.07.2012    Оригінал публікації - на сайті "Дніпровець".

Фіналісти конкурсу МАН - учні школи №103, ДВРЗ

   Не є таємницею, що одним з прогресивних напрямків освіти є організація і координація науково-дослідницької діяльності учнів, створення умов для їх інтелектуального, духовного, творчого розвитку та професійного самовизначення, що безумовно сприяє нарощуванню наукового потенціалу країни.

   Протягом 70-річного періоду існування Мала академія наук підтримує обдарованих дітлахів з багатьох регіонів України, члени опікунської Ради надають необхідну допомогу в організації та проведенні міських і загальноукраїнських заходів. Як приклад за останній рік, конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів – членів МАН України, протягом якого було розглянуто близько ста тисяч робіт конкурсантів, з яких компетентним журі було відібрано 1 300 учнів – фіналістів, найкращих учнів. Серед яких є 29 учнів наших шкіл на ДВРЗ (школи №№ 11 та 103), які склали гідну конкуренцію іншим здібним та обдарованим учням країни та напередодні випускних були нагороджені МАН.

   Небайдужим в організації заходів та допомоги в забезпеченні підтримки, необхідної для проведення конкурсу МАН, виявився й наш міський депутат Павло Тесленко. Ось його особистий погляд на діяльність МАН:
   «Я вірю в важливість підтримки обдарованих дітлахів та дітей з малозабезпечених сімей. Беручи до уваги умови, в яких підростають ці діти та рівень матеріального достатку сімей, часто батьки просто не в змозі при всьому бажанні забезпечити необхідні умови для подальшого розвитку талановитої дитини, яка має творчий потенціал. Мені дуже приємно, що серед призерів конкурсу 29 дітей - це учні наших шкіл на ДВРЗ (22 дитини зі школи № 11 та 7 учнів школи № 103). Оскільки для мене ця місцевість наче мала батьківщина, ми докладемо зусиль, щоб ці показники ще збільшились. Я вірю в необхідність підтримки дітей, тому ми допомагаємо їм комп’ютерною технікою, заохочуємо дітей та їхніх батьків за певні успіхи в науковій діяльності. Також забезпечуємо участь у різноманітних учнівських семінарах та конференціях, в тому числі й за кордоном. Все це - заради розвитку дітей, набуття ними досвіду та відчуття потрібності суспільству. Для дитини важливо знати, що її знання вже зараз корисні, а оточуючі не байдужі як до неї, так і до її прагнення до вдосконалення. Врешті-решт ця допомога - заради прогресивного майбутнього нашої країни».

   Важко не погодитись із вищенаведеним, ловлячи себе на думці, а чому б іншим особам в нашому районі, що мають певні можливості, не підтримати Тесленка Павла Петровича, його однодумців, в прагненні допомогти розвитку дитини, нарощуванні його творчого, наукового потенціалу? Риторичне запитання, але, наша країна має славетну історію та заслуговує на прогресивне майбутнє.

   Сьогодні МАН виховує професійно зорієнтованих, озброєних відповідним науковим, дослідницьким інструментарієм молодих людей, які вже у школі знають своє призначення і йдуть до вищих навчальних закладів, чітко розуміючи, в якій галузі вони хочуть працювати.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Школа" та "Місцеві депутати".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):