Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Попов знайшов загублених у Києві

Четвер, 24.05.2012       Оригінал - на сайті телеканалу ICTV.

Селище Рибне біля ДВРЗ    Вперед у минуле! Не живуть, а виживають 200 мешканців селища Рибне, що по дорозі на Бровари.
   Туалети - на вулиці, громадського транспорту, дитячого садочка, школи чи лікарні – взагалі немає. Зникає часто світло та вода. І все це - за 7 кілометрів від метро «Лісова» - у Дніпровському районі столиці.
   Єдина радість загублених на околиці столиці – чисте повітря та ліси навкруги. Зате жодної крамниці, аптеки, фельдшера і навіть маршрутки, - нарікає мама двох маленьких діток Ірина Рожковська. А на таксі нині не доробишся.
   «Мені з дитиною кожен місяць треба їздити у поліклініку просто відмічатися. Це якщо ми не хворіємо. На це йде мінімум 50 гривень», - каже Ірина.
   Хоч якийсь порятунок для 200 місцевих - шкільний автобус, він довозить до Києва 30 учнів. Та забирає о 7 ранку, привозить - після 16. Хто не встиг – пішки через ліс.
   Ще більша проблема - вода, яка придатна хіба що для прання, бо в ній надто багато важких металів.
   «Якщо наливати в чайник воду і кип’ятити кілька разів, то чайник стає помаранчевим. Якщо варити суп, то в ньому просто плавають клапті. Така брудна вода», - жаліється жителька селища Рибне, Оксана Ковальчук.
   Зі світлом взагалі біда, нарікають місцеві. Лінія електропередач протягнена через ліс. Тож за кожної сильної негоди дерева обривають дроти. І Рибне залишається без світла, води й тепла.
   «Свічки - це в нас у кожного є. Але без світла ж ні телевізори, ні холодильники не працюють, і водокачка не качає», - каже інша жителька Рибного, Ольга Тхір.
   Столична влада про загублене селище дізналася від «Фактів». Тож, сьогодні туди приїхав Олександр Попов. Аби не осоромитися перед шефом, комунальники Деснянського району почали терміново ремонтувати дорогу. Чого не робили останні 20 років.
   Зв'язок із містом жителям селища Олександр Попов пообіцяв відновити. Спочатку, каже, зроблять дорогу, а потім і транспорт пустять.
   «Автобус, який буде ходити періодично зранку і звечора, як мінімум. Я думаю максимум за 2 тижні ми це питання вирішимо. Може навіть і швидше», - запевнив голова Київської міської державної адміністрації.
   Люди, які вже 2 десятиліття живуть наче на загубленому острові, сподіваються, що це не передвиборна обіцянка, і що їхнє селище буде зі столицею не лише територіально.

   Наталія Жуковська, «ФАКТИ», ICTV, 17 травня 2012 р.



Flash player should load here

Газета "Хрещатик" описала поїздку Попова так:

Селище «Рибне» розташоване посеред лісу на відстані 3-х кілометрів від Броварського шосе. Тут мешкають усього 200 осіб із київською реєстрацією. Проте сюди не їздить громадський транспорт, тут немає ні лікарняних, ні освітніх закладів, відсутні навіть магазин та аптека. Про це повідомляє прес-служба КМДА.
   Село «загубилося» між двох районів: територіально воно знаходиться у Дніпровському районі, але адміністративно – належить до Деснянського. Тож проблемами населеного пункту до цього часу не переймався жоден район. Чиновники до Рибного досі ніколи не приїжджали, тож візит особисто голови КМДА Олександра Попова став справжньою сенсацією. Привітатися з очільником міськадміністрації вийшли мало не всі мешканці. Разом вони окреслили коло найактуальніших проблем, разом встановили терміни їхнього вирішення.
   «Найнагальніша проблема селища – транспортне сполучення. Приватні перевізники розцінюють цей маршрут нерентабельним. Протягом двох тижнів ми вирішимо це питання і організуємо маршрут комунального транспорту, який сполучить Рибне з Києвом. Звичайно для того, щоб транспорт міг нормально працювати, тут потрібно відремонтувати дорогу, однак у бюджеті коштів цей ремонт не передбачені. Тож будемо намагатися відшукати інші варіанти, щоб хоча б тимчасово привести її до ладу. Потребує уваги і благоустрій, через територіальну віддаленість у районних чиновників сюди руки не доходили. Я запропонував людям брати ситуацію у власні руки. Ми можемо створити тут ОСН, який отримуватиме фінансування з міського бюджету, а мешканці самі розподілятимуть ці гроші на найнагальніші потреби», – сказав Олександр Попов.
   Також голова КМДА дав доручення профільним управлінням вивчити можливість та доцільність передачі селища Рибне у підпорядкування Дніпровському району.


Довідка сайту "Ліски" Селище Рибне біля ДВРЗ
   Селище Рибне, яке називають також хутором, засноване в 1946 році. В лютому Микита Хрущов підписав постанову РНК: "Учитывая большую потребность в снабжении мясом населения... организовать совхоз водоплавающей птицы на базе оз.Рыбное...", а вже до листопадових свят спорудження всіх радгоспних будівель належало закінчити. В постанові було затверджено поголів'я птиці - 4 000 голів "основного стада" та 36 000 голів, призначених для реалізації. На будівництво радгоспу Держплан повинен був виділити 1 100 000 крб.
   Відомо, що в 2011 році Дніпровська районна в м.Києві організація політичної партії "Фрон змін" взялась контролювати ситуацію в селищі Рибне, зокрема допомогти з транспортним сполученням. Велика фотогалерея околиць селища Рибне є на сайті Юрія Глушка.
   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Історія Києва" та "Відео".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):