Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Зупинки пасажирських поїздів на Дарниці

Неділя, 06.05.2012    

Такою буде будівля Дарницького вокзалу    На фото - проект будівлі Дарницького вокзалу, спорудження якого розпочалось майже 10 років тому, в 2003 році.

Колишня будівля Дарницького вокзалу    Тоді ж було знесено невеликий, але гарний старий Дарницький вокзал. Він був збудований у 1953 році за проектом архітектора Петра Федоровича Красицького і являв собою "унікальну пам'ятку вікторіанського переможного стилю Радянської імперії".

   Фото старої будівлі вокзалу люб'язно надане паном Сергієм Бочаровим, автором статті "История Дарницы. Дарницкий район". Рекомендуємо прочитати!

   Про творчий стиль архітектора Красицького можна скласти уявлення також і по інших його проектах. У тому ж 1953 році за його проектами було збудовано вокзали у м.Конотоп Сумської області та в м.Миронівка Київської області, в 1960 - станцію метро "Дніпро" в Києві (Петро Красицький - один з авторів проекту), в 1965 році - залізнично-автобусний вокзал у м.Челябінську (один з авторів).

Вокзал у м.Конотоп Вокзал у м.Миронівка Станція метро 'Дніпро' Вокзал у м.Челябінську Старий Дарницький вокзал, північний вихід

   Починаючи з березня 2012 року, частина пасажирських поїздів, які прямують через залізничну станцію Дарниця, стали зупинятись на ній для висадки і посадки пасажирів. Так, з 13-го березня в Дарниці зупиняється поїзд №396/395 "Київ - Одеса", а з 19 березня - поїзд №120 "Київ - Донецьк".
   Раніше повідомлялось, що зупинятимуться також поїзди №72/71 "Запоріжжя - Київ", №79/80 "Дніпропетровськ - Київ", №163/164 "Харків – Київ" та №122/121 "Миколаїв - Київ". Дійсно, помічено, що вранці зупинявся пасажирський поїзд "Оберіг" ("Київ-Харків"). З тих поїздів, про які не повідомлялось, зупиняється також поїзд №1/2 "Столичний експрес" ("Київ-Москва"). Зупинки всіх пасажирських поїздів на станції Дарниця тривають 2 хвилини.

   Цікаво, що на початку 20 століття тривалість зупинок пасажирських поїздів на станції Дарниця складала 5 хвилин, а про закінчення зупинки сповіщав невеликий дзвін на стіні вокзалу біля входу до чергового по станції. З тим дзвоном пов'язана цікава історія, в якій згадується лейтенант Петро Шмідт, керівник повстання на крейсері "Очаков".


Фотогалерея з приміського вокзалу "Дарниця"



   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Фото", "Історія Києва" та "Транспорт".


Вам була корисна ця стаття?

Admin  25.09.2012 16:30
Спасибо. С удовольствием опубликуем.

Вячеслав  25.09.2012 15:48
Материал очень интересный и достаточный.Спасибо! Имею фото ДОВОЕННОГО и фото 1945г. Дарницкого вокзала(выловил когдато из инета)-поделюсь с радостью.

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):