Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

За останніх 80 років на ДВРЗ вперше пролунали церковні дзвони

Четвер, 19.04.2012    Оригінал публікації - на сайті газети "Хрещатик".

Церковні дзвони на ДВРЗ    Їх подарував храму святого великомученика і цілителя Пантелеймона депутат Київради Павло Тесленко

   В храмі святого великомученика і цілителя Пантелеймона відбулася значима подія як для прихожан, так і для всього мікрорайону ДВРЗ — храм отримав у дарунок дзвони від депутата Київської міської ради Павла Петровича Тесленка. Ці дзвони, які на протязі трьох тижнів відливались спеціально для храму святого великомученика і цілителя Пантелеймона, були встановлені напередодні найбільшого християнського свята, Великодня.


   Напередодні Великодня, в суботу, дзвони були освячені отцем Олександром, і вже наступного дня, на Великдень, вони вперше задзвонили. Це було справді хвилююче для громади, приємний дзвін та молитовні вібрації розповсюджувались по всьому ДВРЗ. Прихожани, отець Олександр та інші мешканці були дуже вдячні Павлу Тесленко за проявлені турботу та увагу до духовного життя ДВРЗ. Мешканці сусіднього мікрорайону Стара Дарниця також гідно оцінили дарунок депутата, деякі з них навіть навідались до громадської приймальні Павла Тесленка та написали письмові подяки. Одна з таких подяк потрапила до редакції “Хрещатика” та зачепила своїм змістом, і, звісно, за згодою її автора, ми хочемо ознайомити з нею читачів.


Отець Олександр та Павло Тесленко (ліворуч)

  Настоятель храму святого мученика і цілителя Пантелеймона отець Олександр та депутат Київради Павло Петрович Тесленко (на фото ліворуч)

   “Шановний Павле Петровичу! Я як людина віруюча дуже вдячний за подаровані від Вас храму дзвони, я чудово розумію, що, хоч дзвони призначаються саме для храму, але все ж таки вважаю це дарунком для усіх нас, і не тільки тих, хто постійно навідується до храму, а й тих, хто просто мешкає поряд. До речі, так само, як і Ви, закінчив 103-ю школу, але значно раніше. Я вже досить давно спостерігаю за Вашою діяльністю, тому принагідно хочу також подякувати за те, що збагатили спортивним інвентарем усі чотири місцеві школи, збудували нові дитячі майданчики, по можливості вирішуєте проблеми будинків, сподіваюсь, інші люди також бачать те, що бачу я. Я впевнений, що Ви, людина, яка народилась тут, на ДВРЗ, навчалась та виросла, не залишитесь байдужим до своїх побратимів та допоможете нам у вирішенні наших питань. Нехай Вам допоможе всевишній”.



З історії храму

   В мікрорайоні ДВРЗ, який був побудований ще на початку 1930-х років, перший та єдиний в цій місцевості храм, храм святого великомученика і цілителя Пантелеймона, починає свою історію 8/21 вересня 1997 року – коли була відслужена перша Літургія (в день свята Різдва Пресвятої Богородиці). Храм розміщувався в переобладнаному приміщенні за адресою: вул. Алма-Атинська, 107-а. Згодом храм відокремився та в 2002 році розпочав будівництво. Перше служіння в новозбудованому храмі відбулося 4 грудня 2010 року. На даний час будівництво храму ще не завершено, храм потребує внутрішніх робіт з утеплення та розпису. Великомученик Пантелєїмон (грецьк. "всемилостивий"), до хрещення Пантолеон, в честь якого було названо храм, народився на початку третього століття у місті Никомідії в сім`ї знатного язичника Евсторгія. В Христа увірував після того, як, побачивши дитину, померлу від укусу змії, він по молитві до Ісуса Христа воскресив її. Після смерті батька святий Пантелєїмон присвятив своє життя страждаючим, хворим, убогим і бідним. Він безоплатно лікував всіх, хто звертався до нього, зціляючи їх Ім`ям Ісуса Христа. Він відвідував в темницях в`язнів, особливо християн, якими були переповнені всі в`язниці, і лікував їх від ран.



   Протягом багатьох віків дзвони супроводжували своїм дзвоном життя народу. Дзвони є одними з найнеобхідніших приладь православного храму. Церковні дзвони кличуть людину на Богослужіння, нагадують про Бога і важливість молитви. Почувши церковний дзвін, християни хрестяться. Церковний дзвін утішає людину і спонукає до молитви, а ще, кажуть, має цілющі властивості, бо зцілює душу і тіло й освячує повітря. Православний дзвін служить не тільки для цілей Богослужіння, але є і виразом радості, суму і торжества народу. Тепер ці добрі традиції матимуть місце і на ДВРЗ, а також у мікрорайонах сусідів (Ліски та Стара Дарниця), мешканці яких також навідуються до храму. Дзвони несуть особливу енергію, кожний дзвоновий “бом” — це молитва, яка здіймається до неба і яка обов’язково буде почута. Тепер мешканцям цієї частини Дніпровського району буде значно приємніше чути та відчувати реальні дзвони замість аудіозаписів.


В’ячеслав СЕББА спеціально для “Хрещатика”


Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Місцеві депутати".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):