Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Установчі збори ОСББ не відбулись

Понеділок, 09.04.2012       

   Збори В неділю, 8 квітня 2012 року мали пройти установчі збори об'єднання співвласників багатоквартирного будинку №39Д,Е по вул.Алма-Атинській, що на ДВРЗ в Києві.

   Місцем для проведення зборів організатори обрали актовий зал приблизно на 60 місць у середній школі №103. На зборах велась відкрита аудіо- та фотофіксація подій.

   Нагадаємо деякі положення чинного Закону України про ОСББ, що стосуються проведення установчих зборів.

•  Повідомлення про проведення установчих зборів направляється власником будинку або ініціативною групою не менше ніж за 14 днів до дати проведення установчих зборів. Повідомлення направляється в письмовій формі і вручається кожному власнику під розписку або шляхом поштового відправлення (рекомендованим листом) (ст.6 Закону).

•  Установчі збори веде голова зборів, який обирається більшістю голосів присутніх власників або їх уповноважених осіб (ст.6).

•  У голосуванні беруть участь власники (їх уповноважені особи), які присутні на установчих зборах (ст.6).

•  Уповноважена особа власника - фізична або юридична особа, яка має оформлене у встановленому порядку доручення власника представляти його інтереси відповідно до доручення та в межах, визначених законом (ст.1);

•  Установчі збори правомочні, якщо на них присутні більше п'ятдесяти відсотків власників (ст.6).

•  Рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало не менше двох третин присутніх осіб, які мають право голосу (ст.6).


   Будинок №39Д,Е налічує 222 квартири, в яких проживає близько 500 дорослих та 100 дітей. Для правомочності установчих зборів мешканців цього будинку необхідна присутність власників або уповноважених осіб від не менше ніж 112 квартир, або не менше ніж 250 власників.
   Перед зборами 8 квітня реєстрація учасників зборів (під час якої слід було їх порахувати і перевірити повноваження) не проводилась. Візуально було нараховано 46 учасників.

   Природно, що з-за відсутності кворуму відкрити установчі збори не було можливості. Ще однією перешкодою для відкриття зборів було несповіщення про них (за словами одного з ініціаторів) як мінімум 10% власників квартир, що в разі проведення зборів істотно порушило б права відсутніх власників.

   Замість зборів відбувся обмін думками між присутніми. Переважна більшість учасників дискусії у своїх виступах висловилась проти створення ОСББ у своєму будинку. По змісту виступів і загальному настрою залу співвідношення прихильників/противників було приблизно 1:4. Нагадаємо, що для прийняття позитивного рішення про створення ОСББ співвідношення прихильників/противників на зборах повинно бути 2:1 (за створення повинні проголосувати "не менше двох третин присутніх осіб, які мають право голосу").

   Матеріали до зборів публікувались на сайті "Ліски" у новинах від 03.04.2012р. та від 12.03.2012р.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "ОСББ".


Вам була корисна ця стаття?

39Д  10.04.2012 10:05
Шановний автор!!!
Публікація не зовсім об'єктивна,бо висвітли Ви її як противник проведення зборів.
1. "Ще однією перешкодою для відкриття зборів було несповіщення про них (за словами одного з ініціаторів) як мінімум 10% власників квартир, що в разі проведення зборів істотно порушило б права відсутніх власників."
Ви ж скажіть,що 10% або відмовились приймати запрошення або взагалі про них нема ніяких даних і що протягом 1,5 року всіх власників і мешканці повідомляли,що працює і/г метою якої є підготовка до установчих зборів.Всіх власників просили залишити контакти та адреси через які з ними можна зв'язатись на випадок установчих зборів.
Так що звинувачувати організаторів у тому ,що вони не сповістили і цим порушили чиїсь права це маячня.
Якщо людина уникає сповіщення - це її проблема. Організаторами були використані всі можливості сповіщення.
2. "На зборах велась відкрита аудіо-та фото-фіксація подій", а кількох з присутніх ви повідомили про її проведення і як збираєтесь використовувати отримані ВАМИ матеріали і чи є у учасників бажання щоб їх світлини були розміщені в інтернеті???

Denis  10.04.2012 09:35
не можеш не берись

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):