Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Незабаром на ДВРЗ буде своя станція метро?

Неділя, 01.04.2012       

Остап Б. оглядає ДВРЗ    Як повідомив на умовах анонімності технічний працівник КМДА Остап Б. (див. фото 1), сьогодні відбулось спільне засідання Комісії з питань транспорту Київської міської державної адміністрації, робочих груп Київметробуду та Міністерства оборони України. На засіданні було прийнято ряд рішень стосовно першочергового будівництва нової лінії метро від станції Червоний Хутір до станції Лісова. Як дізнались журналісти, лінія метро матиме назву "Східна" і пролягатиме через місцевість ДВРЗ.

ДВРЗ, будівля колишньої бані    Присутність на засіданні представників Міністерства оборони пояснюється особливостями житлового масиву ДВРЗ, де розташовано декілька стратегічних військових об'єктів, зокрема Дарницький вагоноремонтний завод та Збірний пункт призивників ДВРЗ. В результаті обговорення було прийнято компромісне рішення - поблизу цих об'єктів лінія метро пройде на більшій, ніж звичайно, глибині. Ще однією проблемою можуть стати протести екологів, адже лінія метро буде прокладена під лісовим масивом, що може призвести до засихання дерев. Сподіватимемось на цивілізоване вирішення й цього питання.

   І наостанок - вже приємні проблеми. Практично вирішено, що на масиві ДВРЗ буде як мінімум одна станція метро, пропонується розташувати її в історичному центрі ДВРЗ - на площі перед будівлею колишньої бані (див. фото 2). Йдуть дискусії стосовно назви майбутньої станції. Проектанти пропонують назву "ДВРЗ", проте частина місцевих жителів схиляється до назв "Баня", "Біля бані", або "На майдані біля бані".

   На запитання журналістів, чи не зноситимуть приватні будинки по майбутній лінії метро, Остап Б. відповів, що в нього є детальна карта прокладення "Східної" лінії, і він готовий нею поділитись за прийнятну винагороду. Про розмір винагороди відповідь була з туманним формулюванням "Только обеспеченному человеку это по силам".

   P.S. Адреса електронної пошти пана Остапа (починається з ostap_suleyman_berta_maria...@ukr.net) є в розпорядженні редакції сайту "Ліски", вишлемо її на прохання читачів абсолютно безкоштовно.


Поздоровляємо з 1 квітня!


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):