Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Карантин у Дніпровському районі знято

Вівторок, 06.03.2012       Оригінал новини - на сайті Київської міської влади.

  Нових випадків захворювання на сказ у Подільському, Оболонському та Дніпровському районах не встановлено. Відповідні заходи щодо ліквідації сказу та недопущення розповсюдження хвороби виконані у повній мірі, тому карантинні обмеження у вказаних районах знято. Про це йшлося у столичній адміністрації під час засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії на чолі з першим заступником голови КМДА Олександром Мазурчаком.
   «Завдяки злагодженій роботі та чітким діям профільних служб міста у стислі терміни нам вдалося ліквідувати загрозу у Києві та не допустити розповсюдження захворювання на сказ. Протиепізоотична комісія керувалася чинним законодавством», – підкреслив Олександр Мазурчак.
   За словами в.о. начальника Головного управління ветеринарної медицини в Києві Наталії Куряти, на територіях трьох районів зроблено вимушену дезінфекцію місць, де знаходилися хворі тварини. Крім того, обстежено подвірні обходи приватного сектору та території житлових організаціях з проведенням профілактичних щеплень тваринами.
   З початку запровадження карантинних обмежень, спеціалісти ветеринарної медицини проводили бесіди з власниками тварин щодо щеплення проти сказу та розміщували оголошення про адреси державних та приватних клінік ветмедицини, де можна безкоштовно зробити відповідне щеплення.
   Так, проти сказу щеплено 614 котів та 1 тис. 185 собак у Подільському районі, 351 кіт та 1 тис. 245 собак в Оболонському районі та 154 котів і 1 тис. 97 собак у Дніпровському районі міста.
   Разом з тим, 16 лютого у Голосіївському районі зареєстровано випадок захворювання собаки на сказ. Тварина була безпритульною, проте упродовж останніх трьох місяців вона утримувалася на території гаражно-будівельного кооперативу «Одеський» за адресою вул. Глушкова, 40. Тому протиепізоотична комісія ввела карантинні обмеження та затвердила план заходів з ліквідації сказу.
   Зокрема, власникам рекомендовано утримувати собак і котів ізольовано та провести профілактичні щеплення тварин проти сказу. У Голосіївському районі заборонено проведення виставок та інших видовищних заходів з залученням собак.
   Профільним управлінням доручено допомагати спеціалістам ветеринарної медицини в організації та проведені профілактичних щеплень тварин проти сказу та контролювати забезпечення лікувально-профілактичних закладів достатньою кількістю імунобіологічних препаратів для надання антирабічної допомоги населенню.
   З метою недопущення захворювань на сказ безпритульних тварин, спеціалісти проводитимуть роз’яснювальну роботу серед зоозахисних організацій про необхідність проведення вимушених заходів.
   Нагадаємо, що сказ – гостра хвороба тварин і людини, що характеризується ознаками поліенцефаломієліту та, за відсутності вчасного лікування, може мати летальні наслідки.
   Сьогодні сказ реєструється більше, ніж у 100 країнах світу, у тому числі і в Україні. Основним джерелом вірусу сказу є дикі м’ясоїдні тварини (лисиця, єнотовидна собака, вовк), а також бродячі коти і собаки та навіть домашні тварини.


Довідка сайту "Ліски" Перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак
   Олександр Володимирович Мазурчак народився 30 червня 1959 року в Хмельницькій області. Після школи працював робітником на Кам'янець-Подільському цукровому заводі, потім вступив до Хмельницького технологічного інституту побутового обслуговування, який закінчив у 1982 році. З 1982-го року займав посади головного механіка, керівника сектору, заступника директора на підприємствах і в організаціях Хмельницької області.
   В 1997р. був секретарем Кам'янець-Подільської міськради, з 1998р.по 2008р. обирався міським головою Кам'янець-Подільська.
   З 2008р. працює в столиці - заступником міністра ЖКГ (спочатку Олексія Кучеренка, потім Олександра Попова), з червня 2010р. - першим заступником голови КМДА, відповідає за житлово-комунальне господарство, паливо і енергетику. Інформація про чиновника - звідси.

На сайті "Ліски" про введення карантину та щеплення домашніх тварин йшлося у публікаціях від 23.12.2001р. та від 01.04.2011р, схожі публікації можна знайти за тегом "ЧП".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):