Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Щеплення собак на ДВРЗ

Як уникнути небезпеки нападу

  Не маючи нічого проти "вихованих" домашніх собак, про всяк випадок наводимо деякі застереження і поради.

  По-перше, ніколи не можна підходити до незнайомої собаки і тим більше показувати їй якісь знаки уваги. Особливо небезпечно наближатись до собаки коли вона їсть, закопує кістку, заграє з особою протилежної статі або охороняє який-небудь предмет, залишений їй господарем.

  Якщо собака поводиться агресивно, за жодних обставин не можна повертатись до неї спиною або тікати. В розумінні собаки, втеча є знаком слабкості, характерної для її здобичі. У такій ситуації не варто і стояти стовпом. Відходити варто і потрібно, але намагайтеся робити це без поспіху і не відводячи погляду від собаки.

  Також не варто замахуватись на собаку, розмахувати руками, підіймати з землі палицю або інші предмети.   Якщо собака не бродяча, можна спробувати гучним та впевненим голосом дати команди "Фас", "Стояти!" або "Сидіти!". Якщо така собака пройшла серйозний курс дресирування, команда може спрацювати, навіть якщо вона пролунала з вуст сторонньої особи.

  Підіймати з землі камінь припустимо лише тоді, коли собака, не відреагувавши на команду, кидатиметься на вас. Кинувши в неї палицю або камінець, щоб відволікти від себе увагу, швидко тікайте (краще боком) до дерева, під'їзду і т.д.

  Було б добре, якби в кишені знаходився шокер або газовий балон. Щодо газових балонів, то на собак діють далеко не всі види газу. Проти собак загалом застосовуються перцеві суміші. Також варто відмітити, що жменя меленого перцю, вдало кинута в очі та ніс собаки, здатна відбити жагу навіть дуже лютого звіра нападати.

Деякі посилання по темі: "Правила утримання домашніх собак та котів в м.Києві", комунальне підприємство "Центр ідентифікації тварин".



Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):