Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Столичні школи отримали новий спортивний інвентар

Оновити спортивну базу навчальним закладам міста сприяв депутат Київради Павло Петрович Тесленко


Понеділок, 05.03.2012        Оригінал публікації - на сайті газети "Хрещатик".

Депутат Київради Павло Тесленко    Найбільшого фізичного розвитку діти зазнають у шкільному віці. Проте вже не перший день у київських навчальних закладах існує проблема нестачі та зношеності спортивного обладнання, що унеможливлює здоровий розвиток учнів. Проблемою фізичного здоров’я підлітків перейнявся депутат Київської міської ради Павло Тесленко, який відвідав столичні школи та поповнив базу спортивних залів, передавши освітнім закладам мікрорайонів ДВРЗ та Старої Дарниці нове спортивне та туристичне знаряддя.

   На протязі довгого часу Павло Петрович Тесленко плідно співпрацює з керівництвом та педагогічним колективом шкіл мікрорайонів ДВРЗ та Старої Дарниці — N№ 11, 42, 103 та 126.

   “Сьогодні і батькам, і державі необхідно приділити більше уваги здоров’ю та фізичному розвитку дітей. На жаль, у сучасному суспільстві спостерігається тенденція, коли діти більше сидять за комп’ютерами, менше рухаються та майже не займаються спортом, рідко бувають на свіжому повітрі. Все це негативно позначається на їхньому розвитку та здоров’ї загалом,— зазначив депутат.
— Місцева влада повинна створити умови, за яких діти могли б фізично розвиватися, активно відпочивати та вільно займатися у спортивних секціях. Йдеться і про відкриття спортивних майданчиків, доступних секцій і, звісно, забезпечення шкіл необхідним інвентарем”.

Павло Тесленко з учнями

   Загалом на всі школи мікрорайонів ДВРЗ та Старої Дарниці Павло Петрович передав 300 футбольних, баскетбольних та волейбольних м’ячів, стільки ж обручів, скакалок та понад 70 гімнастичних матів. Оскільки всі згадані школи проводять туристичні гуртки, у своє володіння вони отримали 16 нових наметів та 52 спальники.
Така увага депутата до мікрорайонів обумовлена тим, що він добре знає проблеми цих шкіл та розуміє, чому ця місцевість потребує додаткової уваги, оскільки тут він народився, виріс, закінчив школу № 103 та мешкає по цей час.

Павло Тесленко з учнями

   “Діти зі своїми батьками та педагогічним колективом дуже вдячні за проявлену увагу до шкіл. За час мого керівництва це перший випадок оновлення спортивної та туристичної матеріальної бази”,— розповідає директор школи № 126 Олена Гниденко.

Павло Тесленко з учнями та вчителями

   “Загалом в українських школах все частіше виникає необхідність комплектації якісним новим спортивним знаряддям замість старого, яке вже давно відслужило свій термін. На жаль, через недостатнє фінансування з боку держави ця проблема спостерігається майже в усіх навчальних закладах України”,— зазначив Павло Тесленко.

   Для того, щоб спонукати дитину до фізичних вправ та не захопитися шкідливими звичками, замало нового спортивного інвентаря. Саме тому з ініціативи депутата Київради був розроблений спеціальний урок під назвою “Чемпіонський урок киянина”. Захід, створений для поліпшення учнівської обізнаності в галузі спорту, здоров’я та здорового способу життя.

Павло Тесленко і Юрій Чиж

   Разом з Павлом Тесленком до навчальних закладів запрошуються багаторазові чемпіони світу та України, які проводять бесіди з дітьми про спорт та здоровий спосіб життя, та заохочують подарунками найкращих спортсменів. Минулого разу “Чемпіонський урок” відвідав багаторазовий чемпіон світу, чемпіон Європи, п’ятнадцятиразовий чемпіон України та Радянського Союзу з фехтування на рапірах Юрій Чиж.

Юрій Чиж зі школярами

   Для більшої зацікавленості учнів на “Чемпіонському уроці” спортсмен показав усі 150 медалей, здобутих за період виступів. “Дуже важливо навчити дітей змалечку любити спорт і здоровий спосіб життя,— розповідає Юрій Чиж.

Юрій Чиж зі школярами

   Такі уроки швидко поширилися багатьма школами міста і вже встигли принести перші позитивні результати: учні школи № 126 перейняли ініціативу від депутата та організували свій “Спортивний урок”. Діти запросили організаторів “Чемпіонського уроку” вже у ролі гостей та продемонстрували майстер-клас з футболу, боксу, східних єдиноборств, бальних танців, шахів.

   Вихованці туристичного гуртка показали свої навички у майстерному складанні нової палатки. Із завданням діти впоралися менш ніж за хвилину. Учні інших шкіл підхопили “спортивну” лінію та проводять спортивні змагання у вільний від навчання час.

ДВРЗ, спортивний гурток

   Батьки та учні висловили вдячність Павлу Тесленко за проявлену турботу та увагу, на що депутат пообіцяв й надалі опікуватись ними та підтримувати навчальні заклади усім необхідним


В’ячеслав СЕББА спеціально для “Хрещатика”



Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Школа" та "Місцеві депутати".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):