Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Біля ДВРЗ побудують пташиний ринок?

Субота, 04.02.2012 9:40        Оригінал публікації - на сайті тижневика Dnews.

Дарницький приміський вокзал, фото сайту Ліски    Неподалік від Дарницького залізничного вокзалу найближчим часом може з’явитися величезний клуб голубоводів та критий пташиний ринок. Для цього проекту громадська організація «Федерація голубиного спорту в м.Києві» попросила у влади 0,8 га землі в Дніпровському районі, щоправда, лише в оренду, та й те на 5 років. І хоча, як стверджували керівники столиці, вільної землі у місті немає, цій організації швидко пішли назустріч.
   Федерація знайшла ласий шматочок землі по вул. Сиваській, 1ж. Територія дійсно вільна, але закидана сміттям.
   — Обрали саме це місце, тому що зручна транспортна розв’язка, особливо для пенсіонерів та інвалідів, яких у нашій федерації більшість, — зазначає Леонід Литвиненко, голова правління федерації голубиного спорту.
   — Однак зустрічатися і проводити міжнародні виставки для подальшого розвитку нам немає де. Любов до голубів приписують і Вікторові Януковичу, який часто відвідує українські виставки голубів, до того ж має дві голуб’ятні у Межигір’ї.
   Домашні голуби, фото Ірини Осауленко Віктор Федорович — прихильник миколаївської породи голубів, які підіймаються догори вертикально. Проте серед членів федерації голубиного спорту Києва прізвище Януковича не значиться.
   — Віктор Федорович знає про наше існування, — відзначає Литвиненко, — однак у федерації він не значиться. За словами голови правління федерації, на базі клубу функціонуватиме безкоштовний гурток з голубиного спорту. А на виставках демонструватимуть також курей, гусей та декоративних рибок. Крім того, облаштують критий пташиний ринок. А от гроші на будівництво братимуть у кредит або збиратимуть суму з благодійних внесків членів федерації.
   Та не все так прозоро, як здається на перший погляд. — Прохання від федерації надійшло до секретаря Київ­­ради, а потім вже секретар зі своєю резолюцією розписав його на розгляд до комісій, — розповів депутат Київради Олексій Давиденко. — Це стандартна процедура, але дивує те, що нікому не відома організація попросила 0,8 га в Дніпровському районі і для неї одразу знайшли ділянку, хоча подібні заяви надходять сотнями, та на них відповідають, що вільної землі у Києві немає. За словами депутата, це питання поки що перебуває на розгляді у земельній комісії. Скоріш за все, через деякий час його винесуть на голосування сесії Київради. Насправді ж немає можливості роздавати землю всім громадським організаціям. Більш того, на зазначеній ділянці немає майна, яке б можна було віддати в оренду, тому федерація повинна придбати цю земельну ділянку через аукціон.
   Олександр Сергієнко, фото сайту Ліски Щодо будівництва є підозри й у директора аналітико-дослідницького центру «Інститут міста» Олександра Сергієнка. — Не обов’язково будувати нове приміщення для проведення міжнародних виставок, адже їх у місті вистачає, тому можна взяти деякі з них в оренду. Та й для спортивних змагань голубів потрібно небо, а не земельна ділянка, — розповів Сергієнко. За словами експерта, головне — не допустити маніпуляцій із земельною ділянкою, як це було, наприклад, декілька років тому на вулиці Вернадського. Тоді під будівництво торгово-офісного центру виділили земельну ділянку, однак у результаті там встановили лише 20 кіосків. Це свідчить про те, що після передачі землі в оренду подальший контроль не відбувається.

   Найвідомішими голубівниками з України були гетьман Богдан Хмельницький, секретар ЦК КПРС Леонід Брежнєв та перший секретар ЦК КПУ Володимир Щербицький, а також бізнесмен Рінат Ахметов та екс-голова СБУ Леонід Деркач.

   ДО ВІДОМА
   Голуб’ятні є у кожному районі. У столиці голубоводством займаються 9 тисяч осіб, в Україні їх 130 тисяч.

   Автор Соня ЛЕВ, Богдан КРАСАВЦЕВ   Фото: Ірина ОСАУЛЕНКО та сайт "Ліски"



Тут буде критий пташиний ринок? Сивашська, карта


Клавдій Тацьков, ДВРЗ, фото ФГС Коментар сайту "Ліски"
   На житловому масиві ДВРЗ у Києві багато приватних будинків, тому не дивно, що місцеві мешканці у всі часи розводили голубів.
   В числі голубоводів ДВРЗ - Клавдій Миколайович Тацьков, що проживає по вулиці Марганецькій. Народився він 5 вересня 1924 року, ветеран Великої Вітчизняної війни, зараз - голова Ради ветеранів Дніпровського району м.Києва.
   Його батько, дід и сам Клавдій все життя тримали голубів. Зараз він займається різними видами голубів, є найстарішим членом Федерації голубиного спорту м.Києва (ФГС).
   На сайті "Ліски" вже згадувалось про Клавдія Тацькова у статті "Брежнєву привозили мультики про козаків".

   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Історія Києва", "Земля" та "Фото".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):