Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Міська електричка - на балансі Київпастрансу

Вівторок, 31.01.2012 13:30       


   У минулий четвер, 26 січня 2012 року, сайт Укрзалізниці повідомив про передачу рухомого складу міської електрички на баланс комунального підприємства "Київпастранс".
   Згідно спільного Наказу Міністерства інфраструктури України та Київської державної адміністрації №611/2300 від 7 грудня 2011 року в Київпастранс були передані всі 10 електропоїздів, переобладнані у вересні 2011 року для застосування на залізничному кільці навколо столиці України.
   Відтепер вся відповідальність за стан рухомого складу міської електрички покладається на комунальне підприємство «Київпастранс». У свою чергу, залізничники беруть на себе відповідальність за належний стан залізничної інфраструктури. А саме: колійного господарства, систем електрозабезпечення та посадочних платформ.
   Хто саме був ініціатором такої передачі з балансу на баланс, не повідомляється. Київпастранс тепер може на свій розсуд або самостійно обслуговувати та ремонтувати електропоїзди, або укласти відповідний договір з Укрзалізницею. Чимось нагадує взаємовідносини між новоствореним ОСББ і ЖЕКом. :)
   Як уже повідомляв сайт "Ліски", щодня міською електричкою користується близько 20 тисяч пасажирів. Зокрема, в жовтні 2011 року залізничники перевезли 531,3 тис., у листопаді – 803 та в грудні 823,3 тис. пасажирів. На маршруті курсує 63 поїзди: 30 – вранці та 33 – ввечері.
   Можливо, у нових господарів збитковість перевезень зменшиться, або вони навіть стануть прибутковими. В усякому разі, сподіватимемось на більшу прозорість у розрахунках витрат та доходів цього безумовно корисного для киян проекту.


Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Міська електричка".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):