Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

В 2005 році планувалось відкрити русло річки Дарниця

Неділя, 22.01.2012, 21:15     Оригінал - в архіві новин Київської міської ради.

Річка Дарниця    З пропозицією відкрити русло річки Дарниця і створити довкола неї паркову зону відпочинку «Зелена тиша» до постійної комісії Київради з питань екологічної політики звернулися представники громадських організацій, зокрема комітет захисту річки Дарниця.
   За результатами наданої ними експертизи, води Дарниці на сьогодні придатні для відпочинку на них, а за словами начальника управління енергозбереження, екології, транспорту і зв’язку Дніпровського району Віктора ЛИННИКА, подальше тримання вод закритими через багатометрове нашарування мулу у колекторі, який довгий час не чистили, може призвести до підтоплення приватного сектору ДВРЗ і тепломереж, які пролягають поблизу.
   Тим часом біля цього колектору за адресою вулиця Празька, 18в, ТОВ „Авіаком” відповідно до рішення Київради про виділення землі почало будувати автозаправний комплекс, який на сьогодні готовий вже на 70%. До речі, проти його будівництва виступають мешканці прилеглих будинків, які запевняють, що будівництво ведеться з порушенням технічних вимог і без урахування громадської думки, і прагнуть, щоб на місці АЗС з’явився парк.
   Після довготривалої суперечки комісія вирішила більш докладно розглянути це питання на своєму наступному засіданні, за результатами якого вже можна буде підготувати аналітичну довідку для подання Київському міському голові. А також, якщо виникне необхідність, порекомендувати Київраді профінансувати проект реконструкції меліоканалу і розкриття річки Дарниця, а також тимчасово призупинити будівництво автозаправної станції на час проведення громадських слухань з цього приводу.
   Довідка: річка Дарниця (Дарницький меліоканал) протікає через територію трьох районів – Дарницького, Дніпровського та Деснянського. Річка безпосередньо не контактує з Дніпром, оскільки впадає в озеро Нижній Тельбін. Частину її русла було закрито колектором у 70-х роках минулого століття. Довгий час у її води скидалися промислові відходи трьох промислових об’єктів – заводів „Радикал”, „Хімволокно” і ДШК, у результаті чого води Дарниці були настільки забрудненими, що могли спричинити хімічний опік.


  Сайт "Ліски" вже писав про річку Дарниця в публікації "Река Дарница как зеркало нашей цивилизации".


Дмитрий  24.01.2012 08:15
Интересно, а что сейчас?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):