Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Маніфест ВГО "Ефективний Власник"

Неділя, 25.12.2011, 17:25    Оригінал публікації - на сайті "Українська правда".

Тетяна Монтян
Автор - Тетяна Монтян

   По мотивах попереднього посту, в якому я оголосила, що створюю громадську організацію.

   Отже, ось чорнетка Маніфесту. Кожен бажаючий може долучитись до його покращення. Ті ж, хто проникнувся та готовій брати участь в роботі – може відписатись координатору Олексію Тихонову на мило fortecya152@gmail.com та узгодити з ним всі деталі.


   "Кожен з нас володіє своєю домівкою. І вважає межею своїх володінь вхідні двері власної квартири. Але таке уявлення – хибне. Кожен з нас – власник не тільки своєї оселі, але і всього будинку в цілому, разом з іншими його мешканцями. Це називається – СПІЛЬНА НЕПОДІЛЬНА ВЛАСНІСТЬ.

   Але право спільної неподільної власності не обмежується дверима під'їзду Вашої будівлі. Воно поширюється на ваше село, селище, місто, на всю нашу державу. Ви разом з вашими земляками володієте комунальним майном своєї громади – вулицями, парками, скверами та ін.

   І всі ми спільно володіємо нашою державою Україна – співвласністю всіх українців.

   За останні 20 років ми справно навчилися керувати своєю приватною власністю – квартирою, автомобілем, дачною ділянкою. Проте марно втрачаємо час, не використовуючи можливість керувати своїм спільним майном. Ми могли б створювати спільне благо, з якого потім могли б користатися гуртом – а натомість дозволяємо цьому майну або занепадати, або бути розкраденим.

   Так відбувається не тільки тому, що ми байдуже ставимося до спільної власності. Ми не реалізуємо своїх прав щодо неї ще й тому, що українські закони не дають нам механізмів, які дозволили б нам усім разом ефективно господарювати цією власністю.

   На даний час єдиним, хоч якось діючим механізмом такого керування є створення об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ, тобто кондомініум). Завдяки активному спротиву і чорному піару з боку власників приватних та комунальних обслуговуючих компаній, половина з нас шарахається від даної абревіатури, як чорт від ладану. Інша половина – вважає ОСББ панацеєю для вирішення всіх житлово-комунальних проблем.

   Істина знаходиться десь посередині. Механізми керування загальною спільною власністю можуть бути різноманітними. ОСББ – це тільки цеглинка, яка стане основою фундаменту самоорганізації українців, без якої не буде працювати вся система в цілому.

   Цю різноманітність може створити тільки наша з вами спільна воля і праця. Поки ми не встановимо свої правила гри, перший-ліпший корумпований чиновник буде користатися нашим спільним майном, як своїм власним! Чи взагалі віддасть його за відкат, поклавши гроші до своєї кишені.

   Такий стан справ можливий виключно завдяки нашій пасивності і бездіяльності. У майна повинен бути ВЛАСНИК! І цей власник – всі Ми!

   НАША МЕТА – ефективне керування спільною неподільною власністю, починаючи зі сходової клітини – і до Держави Україна в цілому.

   НАШІ ОСНОВНІ ЦІЛІ:

   1. Запровадження відкритого загальнодержавного реєстру майнових прав та земельного кадастру – щоб кожен з нас знав, що, кому і на якій підставі належить.

   2. Створення простих та зрозумілих кожному співвласнику правил та механізмів керування спільною неподільною власністю.

   3. Законодавче втілення алгоритмів володіння, користування і розпорядження спільним неподільним майном.

   4. Навчання всіх співвласників навичкам володіння, користування і розпорядження спільним неподільним майном.

  Як ми це зробимо?

  Безглуздо будувати будівлю, починаючи з даху.

  Цеглинки нашого фундаменту – це окремі будинки.

  Навівши порядок в своєму будинку – берись до району!

  Засяяв район – пора охопити все місто!

  Твоє місто – приклад і взірець для наслідування?!

  Тоді прийшов час області!

  В твоєму регіоні життя стало казкою?!

  На тебе чекає вся Україна!

   Як розруха починається не в "сортирах", а в головах, так і процес творення починається з самого себе. Не навівши лад в своїй квартирі, будинку, районі, місті, регіоні – не наведеш лад в державі!

   Жоден мер, губернатор чи президент не знає (а часто – густо й не бажає знати), як допомогти конкретному будинку чи району. Зате це знаєте Ви! І можете зробити це разом із сусідами!

   Познайомся з сусідами. Створи ОСББ в своєму будинку. Потім об'єднайтесь в ОСН (орган самоорганізації населення) з іншими будинками вашого району. Об'єднавшись районами, можна диктувати свою волю меру і міськраді. Дружня громада регіону гуртом стане на захист своїх інтересів перед губернатором і обласною радою.

   Ми створюємо мережу місцевих осередків по всій країні.

   Всі хто підтримує наші ідеї може створити осередок у своєму регіоні та приєднатися до нас.

   Місцеві активісти пройдуть навчання в Києві. Після цього вони поділяться отриманими навичками і досвідом керування спільним майном з іншими співвласниками в своєї місцевості.

   Майно не може довго залишатися без господаря. Якщо сьогодні воно не стане по-справжньому нашим – завтра ми його остаточно втратимо!"



Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):