Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Брошура про ОСН та ОСББ

05.09.2010

  Ініціативна група роздрукувала інформаційні брошури про основи дiяльностi об'єднань спiввласникiв багатоквартирних будинкiв (ОСББ) та органiв самоорганiзацiї населення (ОСН). Брошури роздаватимуться сусідам при обході квартир з метою виявити ставлення мешканців до створення ОСН.
Скачати їх можна за наступними лінками - у форматі MS Word та у форматі PDF. Початок тексту та зображення сторінок - внизу.


   Однією з найбільших проблем для киян є сьогодні неконтрольована та руйнівна забудова міста, ущільнення існуючої забудови, знищення парків і скверів. Руйнується і спотворюється життєвий простір людини. Забудовуються прибудинкові території, дитячі та спортивні майданчики, подвір’я.

   Як змінити ситуацію на краще? Як ми можемо стати господарями в своєму подвір’ї та мікрорайоні?

   Єдиний вихід із цієї критичної ситуації – ОБ’ЄДНАННЯ в об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) та органи самоорганізації населення (ОСН).

   Саме ОСН та ОСББ мають повноваження та можливості покращити якість життя киян і захисти їхні подвір'я, дитячі та спортивні майданчики від "проблемної" забудови.

Що таке ОСББ та які його права?

   Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку – юридична особа, створена власниками квартир та приміщень будинку для спільного управління й утримання будинку та для спільного використання загального майна.

   ОСББ є неприбутковою організацією, яка має печатку та банківський рахунок і може укладати цивільно-правові договори, відповідаючи за своїми зобов’язаннями своїм майном (але не особистим чи спільним майном своїх членів).

   Членом ОСББ може стати будь-який власник (співвласник) житлового або нежитлового приміщення в багатоквартирному будинку.

   Головні завдання ОСББ – це покращення утримання житлових будинків та прибудинкової території, сприяння членам об'єднання в отриманні якісних комунальних послуг, раціональне використання платежів мешканців, управління спільною власністю.

Брошура про ОСН та ОСББ. 1-й екран Брошура про ОСН та ОСББ. 2-й екран Брошура про ОСН та ОСББ. 3-й екран Брошура про ОСН та ОСББ. 4-й екран Брошура про ОСН та ОСББ. 5-й екран

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):