Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Району не вистачає спортивних майданчиків

Району не вистачає спортивних майданчиків

Найбільш скрутна ситуація на ДВРЗ, Райдужному та Старій Дарниці

Автор Ілля КІМ, Богдан КРАСАВЦЕВ

П'ятниця, 02.12.2011, 20:30    Оригінал публікації - на сайті D-News.

Дніпровському району не вистачає вуличних майданчиків для заняття спортом. Такі результати опитування сайту dnews.kiev.ua. Майже 22,2 % відвідувачів порталу, які взяли участь у голосуванні, у відповідь на питання про те, чого бракує у районі, віддали голоси за брак спортивних майданчиків.

— Ці тренажери встановили ще на початку 2000-х років, — скаржиться мешканка Русанівки Лариса Володимирівна, розповідаючи про майданчик на Русанівській набережній. — Їх потрібно відремонтувати або взагалі замінити. Щороку їх фарбують, лагодять, але цьогоріч — затишшя.

Стадіон біля ліцею № 208 свого часу був зразковим. Туди приходили тренуватися молоді люди не лише з Лівобережного, а й з інших житлових масивів Дніпровського району. Проте сьогодні на ньому не займаються навіть учні цього навчального закладу. Через занедбаність арени вчителі фізкультури ліцею № 208 вимушені проводити заняття поряд із житловими будинками по вулиці Плеханова та М. Раскової.

— Стадіон перетворився на смітник, коли поруч із ним почали зводити 25-поверховий будинок, — розповідає охоронець ліцею. — Не знаю, чи залишиться він діючим після завершення будівництва, але школа вимушена зводити новий стадіон на прилеглій території.

Детальніше питання вуличних спортивних майданчиків вивчав Андрій Рубан, куратор напрямку «Спорт та здоровий спосіб життя» благодійного фонду Олеся Довгого та Катерини Горіної. Після трьох місяців роботи дійшов висновку, що доволі скрутна ситуація склалась на ДВРЗ, Березняках, Райдужному та Старій Дарниці.

— Трохи кращі справи на Русанівці, — говорить Рубан. — Там ще у 60-70-і роки встановили турніки та бруси для занять з гімнастики — модного на ті часи виду спорту. Сьогодні у фаворі інші види спорту, скажімо, паркур чи силові види спорту. До того ж район та молоді люди, які тут мешкають, потребують скейт­парків, місць для занять паркуром та просто сучасних спортивних майданчиків. Дещо у цьому напрямку вже зроблено.
Нещодавно на стадіоні «Дніпровець» було встановлено антивандальні вуличні силові тренажерні комплекси, бруси для качання пресу та ще кілька снарядів для ігрових видів спорту.
Столична влада має намір створити у Дніпровському районі скейтпарк. Однак коли це буде — поки невідомо.

Як відзначають організатори та спортсмени, облаштувати спортивний майданчик — це лише половина справи. Ще потрібно сучасні тренажери для занять просто неба обладнати антивандальними системами, аби вони слугували усім бажаючим підтримувати себе у добрій формі якомога довше.




Коментар сайту "Ліски"
Наступні фото зроблені на стадіоні "Дніпровець-ДВРЗ" та його околицях. На них видно антивандальні тренажери, про які йдеться в статті. Дійсно, зламати ці грубі труби неможливо. Звичайно, хотілось би більш різноманітних тренажерів, але й так непогано, що благодійний фонд Олеся Довгого та Катерини Горіної зробив мешканцям ДВРЗ цей подарунок. Дякуємо їм!
Стадіон Дніпровець-ДВРЗ, церква на ДВРЗ Стадіон ДВРЗ, тренажери від фонду Олеся Довгого Стадіон ДВРЗ, антивандальні спортивні тренажери
Стадіон Дніпровець-ДВРЗ, новобудова на  ДВРЗ ДВРЗ, вулиця Алма-Атинська ДВРЗ, вулиця Алма-Атинська



Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):