Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Дахи Дніпровського району м.Києва Неділя, 02.10.2011, 16:20   Оригінал публікації - на сайті газети Dnews.

Дахами Дніпровського району почали водити екскурсії

Автор Євген КИСИЛЕНКО

Краєвиди столиці з безмежними горизонтами будівель та адреналін від відчуття висоти все більше манять київську молодь на дахи будівель, такі вилазки набувають неабиякої популярності. Ми розповімо вам, як прогулялися кращими дахами Дніпровського району.

З висоти 25-поверхового будівництва

Маршрут обираємо за порадою одного з «руферів» (від англ. roof — дах) Андрія Стрижеконя, який погодився стати нашим гідом.
— Споруда по вулиці Петра Запорожця є однією з найвищих на Воскресенці, — розповідає Андрій.
— Дім вже декілька років стоїть недобудованим, і тут постійна охорона. За невеличку суму «суворі» охоронці швидко погоджуються провести нас на дах 25-поверхової будівлі.
— Ви не перші з подібним проханням, — зізнається один з охоронців, поки ліфт піднімає нас нагору.
— Одного разу пропонували понад 10 тисяч гривень, аби стрибнути з даху з парашутом. Однак ми не дозволили — занадто великий ризик. На даху відкривається фантастичний краєвид практично на весь Дніпровський район. Воскресенка, компактні Лісовий і Комсомольський масиви та сусідня Троєщина — як на долоні, видно навіть прилеглі до Києва міста.

Заборонений дах на Ленінградській площі

Наступним пунктом нашої подорожі став примітний будинок на Ленінградській площі, а саме на Харківському шосе, 2а.
— У кооперативних будинках та ОСББ проникнути на дах самостійно неможливо, — пояснює Андрій.
— Однак нерідко вдається домовитися з кимось із місцевих або ж із керівництвом. Знайшли керуючого будинком, швидко пояснили ситуацію: за легендою, нам необхідні знімки для місцевої газети. За декілька хвилин вже підіймаємось швидкісним ліфтом на 16-й поверх.
— У нас кооперативний будинок, і дах завжди закритий, — розповідає голова кооперативу, який не побажав називати своє ім’я.
— Молодь постійно просить пустити їх подивитись на вечірній Київ. Однак хто знає, що у них на думці, тому нікого не пускаємо. З даху радянської 16-поверхівки можна побачити мальовничий краєвид не лише Лівобе­­режжя, а й легендарного Правого берега. Також чудово видно Русанівку з Березняками.

Стара та найвища Дарниця

Завершальним пунктом нашої подорожі став будинок на Старій Дарниці, а саме один із блоків новобудови на Харківському шосе, 19.
— У подібних домах слід домовлятися з консьєржками, зазвичай для цього потрібен солодкий хабар, скажімо, коробка цукерок «Вечірній Київ», — розповідає Андрій. Консьєржка виявилась невблаганною. Однак невеличка хитрість у вигляді дзвінка нібито з місцевого ЖЕКу з наказом пропустити «своїх» спрацьовує, так потрапляємо на дах 29-поверхового будинку.
— Доступ на дах у нас заборонений, — пояснює консьєржка, — адже це дуже небезпечно — там нагорі шалений вітер. Доволі сильний вітер не завадив насолодитися чудовою панорамою Старої та Нової Дарниці, Правого берега. Горизонт акуратно підпирає лінія лісу, що оточує місто. Родзинка краєвиду — чисельні сплетіння залізничних колій Дарницького вокзалу.


Коментар сайту 'Ліски'
Додаємо ще декілька фото з даху одного з будинків мікрорайону 'Ліски', що на ДВРЗ. Фото зроблені ввечері 3-го квітня 2011 року. На них видно двір мікрорайону із цегляною водонапірною вежею, завод ДВРЗ, однойменний збірний пункт призивників, новобудови, димарі Дарницької ТЕЦ, а також будинки приватного сектора житлового масиву ДВРЗ.


Захід. Видно димарі ДарТЕЦ.


Південь. Цегляна вежа з дерев'яним верхом.



Південний схід. Завод ДВРЗ (вежа, димар, вагони), правіше - збірний пункт призивників (невисока довга будівля, за нею - водокачка).


Північний схід. Приватний сектор.


Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):