Омег водяний (Oenanthe aquatica)

   Омег водяний (Oenanthe aquatica), род. Зонтичні (Apiaceae).
   Подібно до м'яти водяної, ця рослина спочатку проростає у водній товщі ріки чи озера, з часом виносить над поверхнею пагони із листям. Останнє в омега надзвичайно витончене й декоративне, перевершуючи за тонкою мереживною порізаністю усі інші наші види родини Зонтичних, і можна порівняти хіба що з деякими папоротями. У кінці червня починається цвітіння. До цього часу рівень води часто падає настільки, що рослини опиняються на суші, а їх пізнє листя вже не так вирізняється своєю формою. Білі складні зонтики суцвіть теж не привертають особливої уваги. Восени дозріває насіння, і рослина гине; на наступний рік будуть цвісти вже молоді екземпляри, що зійшли з насіння протягом весни та літа.
   Рослина сильно отруйна, і хоча деякі її частини іноді застосовували з лікувальною метою, сучасна медицина такого не схвалює.

Омег водяний (Oenanthe aquatica) Омег водяний (Oenanthe aquatica) Омег водяний (Oenanthe aquatica) Омег водяний (Oenanthe aquatica) Омег водяний (Oenanthe aquatica) Омег водяний (Oenanthe aquatica) Омег водяний (Oenanthe aquatica) Омег водяний (Oenanthe aquatica) Омег водяний (Oenanthe aquatica) Омег водяний (Oenanthe aquatica)