Ревінь (Rheum), род Гречкові (Polygonaceae).
Зустрінутий на квітнику біля останніх будинків по парній стороні вул. Алма-Атинської. У квітні ревінь приваблює увагу незвичайним крупним, махровим молодим листям, що сидить на яскраво-червоних черешках. У травні це вже потужні рослини з китицями білих неяскравих квітів.
Черешки ревеня використовують у кулінарії. Іноді їх навіть відносять до групи не овочів, а фруктів – зрозуміло, що це неправильно, але всё ж має свою логіку завдяки рідкісному для овочів кисло-солодкому смаку. Можна згадати лише одну іншу рослину з кислим листям – щавель; адже він – близький родич ревеню.
Кислоти, що містяться у листі ревеня, не можна назвати корисними, оскільки чималу частку серед них займає щавлева (помірно отруйна). У зв'язку з цим вживають лише молоді черешки, та й то лише потроху.