Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Вітаємо з Різдвом!

Українські колядки і щедрівки Субота, 07.01.2017 10:33   

   Вранці 7 січня українці вітаються фразою "Христос народився!", а у відповідь чують "Славімо його!". У цей день люди зазвичай відвідують церкву, а також ходять у гості до родичів і друзів.
   Католики і протестанти справляють Різдво в ніч з 24 на 25 січня, православні — з 6 на 7 січня. Розрив у датах обумовлений різницею в календарях, григоріанський і юліанський відповідно.
   Різдво Христове — одне з найбільш важливих і шанованих свят на планеті. У цей день християни всього світу відзначають появу на світ Сина Божого в людській подобі, початок нового календарного циклу та оновлення усього сущого.
   Різдво — перший день Святок. Дванадцять днів між Колядою та Хрещенням вважаються часом народних гулянь. Одним з найвеселіших святочних обрядів залишається колядування.
   На фото - обкладинка видання "Українські колядки і щедрівки" [Ноти]: для мішаного і однорідного хору з супроводом фортепіано. К. Г. Стеценко. Київ, 1915 рік.
   У відео - восьмирічний Данило Савка з Івано-Франківська, який написав слова та музику різдвяної колядки "Велика новина по світу ходила". Хлопчик зробив аранжування на кілька інструментів. Сам Данило виконує партію клавішних.





Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):