Льонолисник безприквітковий (Thesium ebracteatum)

   Льонолисник безприквітковий (Thesium ebracteatum), род. Санталові (Santalaceae).
   Досить рідкісна та відокремлена рослина – її найближчим родичем серед місцевих видів можна назвати омелу, напівпаразитний кущ. Льонолисник має аналогічні властивості, проте, на відміну від омели, це виявити не так-то й легко. Просто деякі його корінці просмоктуються до коріння сусідніх трав, запозичуючи в них певну кількість води та живильних речовин. Крайня обмеженість поширення льонолисника не дозволяє вести мову про помітну шкоду оточуючим рослинам від нього. Скоріше, у наших краях можна лише дивуватися знахідкам цього виду, адже його занесено в Червону Книгу.
   Цвітіння відбувається у травні, у цей час помітити льонолисник найлегше. Ці фотографії зроблено на узбіччі залізниці, що йде в напрямі Броварів.

Льонолисник безприквітковий (Thesium ebracteatum) Льонолисник безприквітковий (Thesium ebracteatum) Льонолисник безприквітковий (Thesium ebracteatum) Льонолисник безприквітковий (Thesium ebracteatum) Льонолисник безприквітковий (Thesium ebracteatum) Льонолисник безприквітковий (Thesium ebracteatum) Льонолисник безприквітковий (Thesium ebracteatum)