Астрагал солодколистий (Astragalus glycyphyllos), род. Бобові (Fabaceae).
Зустрічається в лісі, особливо багато його на галявинах вздовж залізниці, але й в інших сонячних місцях його іноді можна знайти. Пізньою весною в'янкі пагони з яскраво-зеленим листям, на зразок білої акації, дуже радують око. Потім з'являються непоказні грона блідо-жовтих квітів, які змінюються на зеленуваті боби-стручки з дрібними семенами.
Рослина добре поїдається тваринами, як диками, так і домашніми. Стверджують, що її листя справді солодкувате на смак (а не просто назване на честь подібності до солодки). Широко застосовується як лікарська - при нервових, інфекційних, шкірних, запальних, шлункових, ниркових захворюваннях, пухлинах, а також як пологостимулюючий засіб. У східній медицині цінується нарівні з женьшенем. Відвар містить безліч антиоксидантів та інших корисних речовин, і при помірному застосуванні майже не має протипоказань.