Гібіскус (Hibiscus)

   Гібіскус (Hibiscus), род. Мальвові (Malvaceae).
   Дуже поширений у південних регіонах країни (види Г. сирійський, Г. трійчастий), але в Києві страждає від морозів і тому досить рідкісний. Вирощуються кілька видів, деякі з них ("китайська троянда") – як кімнатні чи оранжерейні. Якщо квітка "капризує" і не цвіте роками – отже, їй необхідне більш сонячне місцезнаходження, але в той же час з прохолодою в зимовий час (температура близько +12…+15 градусів).
   Пелюстки інших видів також відомі як компонент червоного чаю "каркаде". Молоді пагони, листя й плоди теж їстівні у сирому чи відвареному вигляді; те ж стосується і пелюсток, що залишилися після заварювання чаю. Усі частини рослини містять у різних пропорціях вітаміни, кислоти, слизисті речовини, флавоноїди, білки й цукри. Усе це пояснює лікувальні властивості рослини – для шлунково-кишкового тракту, печінки, загоєння ран, нормалізації артеріального тиску.

Гібіскус (Hibiscus) Гібіскус (Hibiscus) Гібіскус (Hibiscus) Гібіскус (Hibiscus) Гібіскус (Hibiscus) Гібіскус (Hibiscus) Гібіскус (Hibiscus)