Бруслина

   Бруслина бородавчаста (Euonimus verrucosa) і Бруслина європейська (Euonimus europea), род. Бруслинові (Euonimaceae).
   Малопомітний протягом більшої частини року, але восени - це один з найошатніших кущів у лісі, завдяки своєрідним плодам. Вони отруйні, як і решта частин рослини; однак це не заважає гусеницям практично щорічно оголювати кущі у травні.
   Розрізнити два види бруслини можна за молодими пагонами (у бородавчастої вони вкриті чорними цятками-бородавками) і за квітами - коричневими у бородавчастої та білими у європейської.
   Відвар листя бруслини використовують для лікування печінки та як протипаразитарний засіб (потребує обережного застосування), а також для змащування грибкових уражень нігтів і шкіри.

Цвітіння бруслини бородавчастої:

Бруслина бородавчаста (Euonimus verrucosa) Бруслина бородавчаста (Euonimus verrucosa) Бруслина бородавчаста (Euonimus verrucosa)


Цвітіння бруслини європейської:

Бруслина європейська (Euonimus europea) Бруслина європейська (Euonimus europea) Бруслина європейська (Euonimus europea) Бруслина європейська (Euonimus europea) Бруслина європейська (Euonimus europea) Бруслина європейська (Euonimus europea)


Плоди (види бруслини не розрізнювалися):

Бруслина (Euonimus) Бруслина (Euonimus) Бруслина (Euonimus) Бруслина (Euonimus) Бруслина (Euonimus) Бруслина (Euonimus) Бруслина (Euonimus) Бруслина (Euonimus) Бруслина (Euonimus) Бруслина (Euonimus) Бруслина (Euonimus)