Сідач коноплевий (Eupatorium cannabinum)

   Сідач коноплевий (Eupatorium cannabinum), род. Складноцвіті (Asteraceae).
   До середини літа утворює високі, щільні зарості вздовж північного берега водойми в лісі ДВРЗ. Під час цвітіння сідач приваблює метеликів, яких приємно розглядати зблизу.
   Має послаблюючі, сечогінні, потогінні, жовчогінні, імуностимулюючі, протиглисні властивості, а у великих дозах викликає блювоту. Рослина також має бактерицидні, протизапальні та ранозагоюючі якості. У народній медицині водний настій трави застосовують при проносах, для посилення діяльності шлунка та кишковика, при жовтяниці, водянці, малярії, хворобах печінки та селезінки. Її ефірна олія підвищує загальну стійкість організму до вірусних інфекцій. Досліджено гостру та хронічну токсичність екстрактів сідача коноплевого; встановлено, що його водні та водно-спиртові екстракти не токсичні. Але в інших джерелах все ж вважається отруйним.

Сідач коноплевий (Eupatorium cannabinum) Сідач коноплевий (Eupatorium cannabinum) Сідач коноплевий (Eupatorium cannabinum) Сідач коноплевий (Eupatorium cannabinum) Сідач коноплевий (Eupatorium cannabinum) Сідач коноплевий (Eupatorium cannabinum) Сідач коноплевий (Eupatorium cannabinum)